Мобілізація з 25 років: Президент Володимир Зеленський підписав закон

Президент Володимир Зеленський підписав закон про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Верховної ради.

Нагадаємо, закон №9281 Верховна Рада проголосувала ще 30 травня 2023 року, а 5 червня того ж року документ передали на підпис главі держави. Однак відтоді він лежав без підпису президента.

2 квітня 2024 року на сайті Верховної ради вказано, що закон повернуто з підписом президента.

А ось у тексті, який ще торік підписав голова ВР Руслан Стефанчук, зазначено, що закон набирає чинності з наступного дня з дати його опублікування.

Зниження віку мобілізації

Нагадаємо, ще 30 травня торік Верховна рада ухвалила закон про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників із 27 до 25 років. За цей час проголосували 304 депутати.

Законопроєкт ініціювало Міністерство оборони України спільно зі Збройними силами України. При цьому президент України Володимир Зеленський не підписує цей закон. Таким чином, він усе ще не набув чинності.

Колишній секретар РНБО Олексій Данілов нещодавно заявляв, що президент України Володимир Зеленський все ще не затвердив зниження граничного віку призову на військову службу до 25 років, оскільки це чутливе питання.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment